Zangles: waar ligt jouw uitdaging?

Zingen is als sporten: je ontwikkelt technieken, voelt hoe jouw lichaam werkt en leert hoe je met je lichaam kunt samenwerken. Zingen valt of staat niet met het hebben van talent. Er komt veel meer bij kijken. Zoals emotionele inleving, fysieke ontwikkeling, overgave, discipline, focus en passie. 

Wil je zangles nemen, dan zoeken we eerst naar de antwoorden op de volgende vragen: Wat is jouw persoonlijke doel? Hoe is je stem op dit moment en wat kun jij er al uithalen? Wat wil je door zangles ontwikkelen? Wat is nú haalbaar en waar wil je naartoe werken? Vervolgens bepalen we samen de aanpak.

 

In mijn zangpraktijk in Schipluiden werk ik met leerlingen en zangers die pop, rock, musical, jazz of (licht) klassiek zingen. Ook kun je bij mij terecht als je auditie wilt doen voor een zangopleiding en je extra wilt voorbereiden.

 

Buiten mijn praktijk begeleid ik (project)koren en kan ik ingehuurd worden voor zangworkshops of bandcoaching. 

Hoe ik werk

Zelf ben ik een intrinsieke zangeres. Ik zing van 'binnen naar buiten'. Kun jij laten horen wat je wilt en klink je zoals je je voelt? Past, wat jij laat horen, bij de stijl van jouw keuze? Zo niet, dan is het uitermate interessant om je fysieke technische tekortkoming te ontwikkelen zodat jij de stem kunt laten horen die past bij jouw emotionele beleving. Of, om te kijken hoe we de juiste balans vinden kunnen tussen fysiek en mentaal. 

Als ervaren zangeres en docent kan ik horen wat er fysiek met je gebeurt tijdens het zingen en of dat voor je werkt of niet. Ik kijk naar jou als persoon en put daarbij, afhankelijk van wat jij nodig hebt, uit mijn kennis van diverse techieken en methoden. Zoals Universal Voice Institute, Estille Voice Training, Complete Vocal Technique en Lichtenberger. Methoden en technieken waar ik, na mijn studie, cursussen en lessen in heb gevolgd en mij nog steeds enthousiast in verdiep.

Momenteel volg ik de opleiding Master Your Voice aan het Universal Voice Institute.

 

Bij een disfunctionele stem

Heb je last van een stem die (nog) niet goed functioneert, ook dan kan ik je deskundig begeleiden. In 2014 is een aangeboren cyste verwijderd uit mijn stemband. Het traject vóór en ná de operatie was een moeilijk en langdurig proces. Ik kan je ondersteunen en coachen. Mocht een second opinion nodig zijn, dan ken ik de vakmensen die extra begeleiding of informatie kunnen geven.

Onder het kopje BLOG kun je mijn berichten lezen over het herstel na de stemoperatie.

 

Waar ligt jouw uitdaging? Kom binnen met een wens!

Wat Esthers klanten zeggen

Esther heeft samen met haar Projectkoor twee verrassingsoptredens verzorgd tijdens een zakelijke- en personeelsavond.

Vanwege het thema 'Dublin' zong het koor twee nummers van U2. Deze optredens ware tevens de aankondiging van een Ierse muziekproductie die in oktober naar Nederland komt. In het Westlandtheater zal Esther met haar Projectkoor optreden tijdens het concert van deze productie.

Het Projectkoor is niet zomaar een koor. Het koor staat voor kwaliteit en heeft een zeer spontane en 'niet-typische' kooruitstraling. Twee prachtige arrangementen door een steengoed koor. En dat onder de zeer professionele begeleiding van Esther.

Jasmijn

Coordinator Evenementen Westlandtheater

Esther's manier van werken ervaar ik als heel deskundig en prettig. De ontwikkelpunten worden gelijk ingetraind en aangepakt op zo'n manier, dat je begrijp wat je aan het doen bent. Hierdoor krijg je inzicht en ben je in staat je leerdoelen te bereiken. Daardoor sta je soms versteld van je eigen stemgeluid.

Esther is in staat om mensen te leren vertrouwen in hun eigen kunnen.

Kim

Priveleerling

Esther weet wat ze doet en kan de materie op een heel begrijpelijke manier uitleggen.Hierdoor krijg je goed inzicht in welke stemkarakters en manieren van zingen er mogelijk zijn, en wat je daarvoor fysiek kunt doen. Met praktische oefeningen en aanwijzingen kan iedereen iets leren bij haar, ongeacht jouw startniveau.

Marianne

Cursist A Way of Singing

Esther weet de kennis die zij heeft goed over te brengen en is duidelijk in wat zij bedoelt.

Ik werkte met een deadline naar een auditie toe. Zij heeft ervoor gezorgd, dat ik binnen twee maanden genoeg in mijzelf vertrouwde.

Elroy

Priveleerling

Please reload

Esther van Es

ZANGERES | ZANGDOCENTE / COACH | STEMACTEUR

M   +31 (0) 6 27 58 66 84                         

T    +31 (0) 15 380 51 26

Vormgeving en illustraties: Rosalie de Moel Tekst: Wendy van Es Fotografie: Jan Willem Bullee & Nikki Nooteboom