Meteen naar de inhoud

Kun jij laten horen wat je kwijt wilt? Waar ligt jouw vocale wens?

In haar zangpraktijk in Schipluiden werkt Esther van Es met enthousiaste zangers (vanaf 16 jaar) die pop, rock, musical, jazz of (licht) klassiek zingen en die hun technieken en mogelijkheden willen verbeteren en vergroten. Jouw wens, probleem of obstakel wordt snel in kaart gebracht en doelgericht aangepakt. Esther is oplossingsgericht en positief van karakter. Als Universal Voice Master Teacher werkt zij volgens de principes van het Universal Voice System. Dit systeem bestaat uit 8 klankkenmerken van de stem, 4 pijlers en 4 stemkarakters en effecten. Hiermee kun je alle mogelijke klanken maken met de stem. Je krijgt duidelijk inzicht in de werking van jouw instrument. De levels van de klankkenmerken kun je aanpassen om tot het gewenste geluid of stemkarakter (Speech, Belting, Whisper, Classical en Effecten) te komen. Deze stemkarakters kun je trainen en inzetten voor de gewenste muziekstijl. Het Universal Voice System geeft jou inzicht in wat je kunt en hoe jij jezelf steeds beter kan aansturen om tot het gewenste geluid te komen. Thuis werk je tussen de lessen verder aan je doel. Hiervoor zijn audiobestanden beschikbaar.

Zingen is als sporten: je ontwikkelt technieken, traint spieren en wordt beter. Zingen valt of staat gelukkig niet altijd met het hebben van talent alleen. Er valt zoveel te ontwikkelen op het gebied van techniek, emotionele inleving, fysieke ontwikkeling, overgave, discipline, focus en passie. 

Esther haar interesse in de zingende mens is groot en vormt haar drijfveer als zangdocent. De persoonlijke en fysieke zoektocht van de leerling is een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Als je je zang wilt verbeteren kan ik je Esther van Es van harte aanbevelen. Als zanger in een band merkte ik dat ik steeds vaker moeite kreeg met mijn stem tijdens optredens.Tijdens de eerste les werd duidelijk waar mijn problemen vandaan kwamen en daar zijn we mee aan de slag gegaan. Haar lessen hebben een duidelijke opbouw en zorgen ervoor dat ik hoorbaar resultaat boek. Haar manier van lesgeven motiveert, enthousiasmeert en brengt me qua zang op een hoger niveau. Esther is energiek, professioneel en weet waar ze over praat. Veel zanglessen op Youtube zijn vaak niet meer dan een verzameling algemene tips. Dat is niet te vergelijken met de zanglessen waarbij je je eigen stem leert kennen, gebruiken en verbeteren! De lessen van Esther hebben mij als zanger zekerder gemaakt tijdens optredens. Door een goede techniek zing ik makkelijker en hoorbaar beter dan voorheen.” – Wim, zanger in pop/rockband

“Deskundig en prettig. De ontwikkelpunten worden gelijk aangepakt. Op zo’n manier dat je begrijpt wat je aan het doen bent. Hierdoor krijg je inzicht en ben je in staat je leerdoelen te bereiken. Daardoor sta je soms versteld van je eigen stemgeluid. Esther is in staat mensen te laten vertrouwen in hun eigen kunnen.” – Kim, zangeres in musicalgezelschap

Privéles 60 minuten 53,- euro Duoles 60 minuten 80,- euro Prijzen excl btw